Múzeumpedagógia

Múzeumpedagógia


A Walter Rózsi-villa a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ első kiállító helyeként, nemcsak az egykori tulajdonos és az épület 1936-os állapotát hivatott megismertetni a látogatókkal, hanem a ‘30-as évek építészeti, irodalmi, történelmi, színházi és pedagógiai életét is.

Progamjaink és múzeumpedagógiai foglalkozásaink célja a magyar építészettörténet megismertetése, a modern urbanisztikai nézőpontok megismertetése a hazai és nemzetközi közönséggel.Fotó: Wachsler Éva I MÉM MDK

Foglalkozások csoportoknak

A foglalkozásokon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunknak a somogyi-rohonczy.zsofia@mma-mem.hu emailcímen.

A foglalkozások optimális létszáma: 25 fő.

Ára: 800 forint / gyermek (kísérő tanár számára ingyenes)

 

VÁLASZTHATÓ FOGLALKOZÁSOK:

Egyenesek, szögek, mértani formák – Formabontó matematika óra a modernista épületek tükrében

Rímekben és dallamokban – A ’30-as évek kulturális élete, irodalom és zene a Fővárosban

Építsem vagy ne építsem? – Vitakör és szerepjáték

A Walter-villa kincsei – Találd meg az operaénekesnő otthonának legizgalmasabb tárgyait!

Mama, nézd!

1936-ban Fischer József az ünnepelt operaénekesnőnek, Walter Rózsinak és családjának tervezte a Bajza utcai villát. Az első emeleten a reprezentatív tereket helyezte el a tervező, a második emeleten a hálószoba és Radó Géza dolgozószobája mellett kapott helyet a beköltözéskor 7 éves Radó-Walter Marika gyerekszobája. A II. világháború után 1949-ben államosították a villát is és a családnak ekkor ki kellett költöznie. Marika ekkor már fiatal nő. A szoba berendezéséről megmaradt fotók tanúsága szerint változott és “nőtt” együtt a lánnyal.
 

A kismamáknak és kispapáknak ajánlott vezetésen bejárjuk a villát pincétől a padlásig, de a modernista építészeti szempontok mellett hangsúlyos szerepet kap az ember és a család kérdése az egyes terekben.

A vezetés max. 60 perc. A villában a babakocsival való közlekedés nehézkes, ezért kérjük, hogy a program során használjanak hordozót.

Időpontok: 

február 9., 10:00-11:00

március 9., 10:00-11:00

április 6., 10:00-11:00

május 4., 10:00-11:00

június 8., 10:00-11:00

Jegyár: 950 forintos programjegy

A részvételi szándékát kérjük, hogy a programot megelőző nap 18 óráig jelezze a waltervilla@mma-mem.hu címen.

50 órás Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) a Walter Rózsi-villában

 Szeretnéd időben elkezdeni az IKSZ óráid teljesítését? Érettségi előtt állsz és még szükséged lenne teljesített órákra? Nálunk már a nyáron elkezdheted! Várunk Pest egyetlen látogatható modernista villájában, ahol az építészet, a természet és a kulturális élmények találkoznak.

Töltsd ki az ezen a linken található űrlapot és


munkatársaink felveszik veled a kapcsolatot a további részletekkel. Kérdéseidet a walter.villa.budapest@gmail.com emailcímen is várjuk.