Tervezz házat! – makettező nyári tábor a modernizmus jegyében

Oh, azok az izgalmas, nyüzsgő ’30-as évek! A modernizmus sok-sok újdonságot hozott az építészetbe: az embert állítja a figyelem középpontjába, a fény és a levegő új utat tör magának a tervezőasztalokon és az épülő házakban is. Mit csinál egy építész? Milyen funkciói és elemei vannak egy családi háznak? Hogyan épül fel egy épület és kik dolgoznak rajta? Mindezek megismeréséhez tökéletes helyszínt biztosít a Walter Rózsi-villa, amelyet az egykori operaénekesnő és férje a kor híres tervezőjétől, Fischer Józseftől rendelt meg.

A tábor öt napján alaprajzokat olvasunk, megfigyelünk, rajzolunk, tervezünk, megvitatjuk a lehetőségeinket, de megéri a sok munka, mert péntekre elkészülhet a Napraforgó utcai mintalakótelep által inspirált saját lakótelepünk makettje is. A tábor egyes napjaiban az építészeti és művészeti foglalkozások, a tervezés és a szabadidős játékok váltogatják egymást, így testet és elmét egyaránt megdolgoztatjuk.

A nyári tábor ideje alatt a foglalkozásokon a MÉM MDK időszaki kiállításait is meglátogatjuk.

 

Ajánlott korosztály: 8-12 év

Létszám: 12 fő

Időtartam: 2023. június 26-30. és augusztus 21-25. (hétfőtől péntekig), 8:00-16:00 (reggeli érkezés 7:30-tól, távozás 16.30-ig)

A makettek bemutatása a résztvevő gyerekek családjának és meghívott vendégeinek: június 30. és augusztus 26. 16:00

Ár: 35.000 forint (tartalmazza a napi egyszer étkezést)

 

Helyszín: 1071, Budapest, Bajza utca 10.

Kapcsolat:

Somogyi-Rohonczy Zsófia, múzeumpedagógus

somogyi-rohonczy.zsofia@mma-mem.hu

2023. június 26-30.
augusztus 21-25.